Acasa Agroturism
PDF Print E-mail

Comuna se gaseste la 6 km de Manastirea Probota ctitorie a lui Petru Rares si la 4 km de Schitul Sf. Gheorghe de la Brosteni la amandoua locasuri putandu-se ajunge pe drum forestier.

Doua dintre biserici sunt declarate monumente istorice: Biserica Tatarusi si Biserica Pietrosu.

Comuna se mandreste cu o rezervatie de stejari seculari, cu flori carnivore si cu locuri pline de mister(balta Manastirii - unde se zice ca pamantul a inghitit o manastire, balta rujei, Fantanita cu Trei Cruci).

Demult, prin bungetele padurilor de la Tatarusi se ascundeau niste talhari " intr-un loc mai inalt". In zilele de sarbatoare, acestia se napusteau, mascati, asupra horelor din sat si furau fetele frumoase. Pentru a le feri de acestia, batranii le spuneau celor mici ca in paduri traiesc niste zmei rai care au niste curti. De atunci, locul se numeste "Curtile Zmeilor", mai ales ca acolo sunt niste grote care ar fi putut servi ca adapost dar foarte bine ar putea fi un tunel care face legatura cu Manastirea Probota.

Curtile Zmeilor au fost folosite si ca punct de observatie. Se aprindea focul pentru a se anunta navaliri pentru Valea Moldovei si Valea Siretului.